Virtuele maagband

De virtuele maagband heeft zijn status te danken aan de enorme successen die behaald zijn onder mensen met (klinische) obesitas. Dit is ook in de media niet onopgemerkt gebleven. Kranten, tijdschriften en tv-programmaís besteden er aandacht aan. In tegenstelling tot de risicoís van een operatief aangebrachte maagband (gastric band) kent de virtuele maagband geen negatieve bijwerkingen en/of risicoís. Het is 100% veilig, er is geen narcose nodig, er zijn geen littekens en er is geen herstelperiode van toepassing. Toch blijkt de virtuele maagband minstens net zo effectief als een echte maagband!

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?
De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen. Geen enkele methode is toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eetgewoonten zijn bij iedereen anders. Lees deze pagina eens aandachtig door en trek zelf je conclusies. Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. In dit kader raden wij iedereen aan om eerst een gratis vrijblijvend informatie gesprek aan te vragen zodat je meer duidelijkheid hebt voordat je hiermee aan de slag gaat. Bedenk: er zijn meerdere alternatieven met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht. Laat je vooraf dus goed informeren!

Een virtuele maagband, wat is dat?
Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Waardoor je geen zin meer hebt om iets te eten. Met als gevolg dat je dus minder eet, waardoor je minder calorieŽn binnen krijgt en dus  vetreserves aangesproken worden en je zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten. Het voorkomt echter niet dat je vaker of ongezonder gaat eten en zo toch teveel calorieŽn binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen of tussendoortjes eten of mensen die veel suikerhoudende frisdrank tot zich nemen, maar niet te grote porties ineens nemen, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing kan bieden. Voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden binnen de directe hypnose, die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen. Voor mensen die de virtuele maagband laten plaatsen zal ook het snoepgedrag veranderen.

De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie
Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. (BMI berekenen: neem je gewicht en je lengte. Bijvoorbeeld 88 kg en 1.68 cm lang. De som is dan 88 : 1.68 : 1.68 = 31.2 Dat is dan je BMI) Aan de virtuele maagband zijn geen risicoīs verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezigzijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Hoe gaat het in zijn werk?
Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een traject. Het gehele traject bestaat uit 4 behandelingen. Hieronder kun je alvast zien wat de opbouw van deze sessies is.

Sessie 1: voorbereiding voor het plaatsen van de hypnotische virtuele maagband.
Sessie 2: het plaatsen van de hypnotische virtuele maagband.
Sessie 3: Het bijstellen van de virtuele maagband.
Sessie 4: Het verankeren en eventuele knelpunten aanpakken.

Wat kost het?
De prijs voor dit traject is Ä 499,-